Deel
Deel dit recept

Spinazie taartjes met ham

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
tag
tag
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
2
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (Heteluchtoven 150 °C).
  2. Bereid de iglo Spinazie a la Crème volgens de instructies op de verpakking.
  3. Rol het bladerdeeg op een licht met meel bepoederde werkplaat uit. Probeer het deeg zo dun uit te rollen dat je uit een plak bladerdeeg twee cirkels met een diameter van ca. 10 cm kan rollen.
  4. Leg de deegresten op elkaar, rol deze opnieuw uit en steek hier cirkels uit.
  5. Beleg een ingevette muffinvorm met een deegcirkel.
  6. Snijd twee tomaten in smalle schijfjes. Deel de andere tomaat in vieren, ontpit ze en snij het vruchtvlees in blokjes.
  7. Roer de crème fraîche, eieren, spinazie en kerriepoeder door elkaar. Breng eventueel op smaak met een snufje peper en zout.
  8. Verdeel de tomaten- en hamblokjes over de vorm en vul ze voor 2/3 met het mengsel.
  9. Leg er vervolgens steeds een plakje tomaat op.
  10. Zet ze in de oven en laat ze gedurende ca. 20 minuten bakken. Warm of koud serveren.
Deel
Deel dit recept