Deel
Deel dit recept

Spinaziestamppot

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
tag
tag
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 250 gram Iglo Bladspinazie 450gr
    bladspinazie
  • 1 grote witte ui
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 4 stuks Kipfilet
  • 30 g Pijnboompitten
  • 125 ml crème fraîche
  • 125 g spekreepjes
  • 1 Mozzarella (bol in plakken gesneden)
  • 6 stuks zongedroogde tomaatjes
  • 25 g roomboter
  • 1 Knoflookteentje
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • Zout en Peper
  • 1 el Italiaanse kruiden

Bereiding

  1. Schil en halveer de aardappels die in de spinaziestamppot gaan. Snipper de ui. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar in een pan met licht gezouten water. Giet de aardappels af en zet de pan terug op het vuur om ze droog te stomen.

  2. Laat ondertussen de Iglo Bladspinazie op laag vuur ontdooien en laat daarna even uitlekken in een vergiet. Bak intussen 125g spekreepjes in een droge koekenpan totdat deze krokant zijn. Laat de spekjes wanneer ze krokant zijn uitlekken op een keukenpapiertje.

  3. Fruit de ui en knoflook in het bakvet van het spek en voeg de boter toe, bak hierin de kerrie- en paprikapoeders 1 minuut mee. Wrijf de kipfilets in met peper, zout en Italiaanse kruiden en leg deze tussen de ui. De kip bak je in 10 minuten rondom bruin en gaar.

  4. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Giet de aardappelen af en stamp deze samen met de crème fraîche tot een puree. Meng het uimengsel met het bakvet en de helft van de pijnboompitten door de puree.

  5. Schep de spinazie, mozzarella, spekreepjes en zongedroogde tomaatjes in gedeelten door de puree. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilets in plakjes. Verdeel de spinaziestamppot over de borden en leg de plakjes kip erop. Garneer met de rest van de pijnboompitten. Eet smakelijk!

Serveertips

Garneer de spinaziestamppot eventueel nog met Parmezaanse kaas en/of rucola!

Deel
Deel dit recept