Spinazie risotto met groene asperges

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Spinazie risotto met groene asperges

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

120 gram 
risotto rijst
1 
sjalot
100 gram 
groene asperges
1 
citroengras stengel
1 
teentje knoflook
2 eetlepels 
geraspte Parmezaanse kaas
50 ml 
droge witte wijn
300 ml 
groentebouillon
2 eetlepels 
olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de sjalot in kleine blokjes en warm deze samen met de knoflook en een beetje olijfolie op in een pan. Voeg de risotto rijst hieraan toe en laat dit stoven tot deze transparant is. Met wijn blussen en onder regelmatig roeren laten koken.
  2. Voeg vervolgens precies zoveel bouillon toe dat de risotto rijst bedekt is.
  3. Schil de harde lagen van het citroengras af en snij de kern in fijne schijfjes. Voeg dit aan de risotto toe.
  4. Laat de risotto onder voortdurend roeren sudderen tot de vloeistof volledig verdampt is. Giet dan de overige bouillon erover.
  5. Maak vervolgens de asperges schoon en snij deze in ca. 4-5 cm grote stukken.
  6. Voeg na ca. 10 minuten de asperges en spinazie aan de risotto toe. Laat de risotto daarna nog eens 5-10 minuten verder sudderen.
  7. Verdeel de risotto over de borden en garneer het gerecht met wat geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!