Deel
Deel dit recept

Spinazie risotto met groene asperges

Spinazie risotto met asperges
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
2
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 50 gram Iglo Spinazie à la Crème 170gr
    1
  • 120 gram risotto rijst
  • 1 sjalot
  • 100 gram groene asperges
  • 1 citroengras stengel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 ml droge witte wijn
  • 300 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de sjalot in kleine blokjes en warm deze samen met de knoflook en een beetje olijfolie op in een pan. Voeg de risotto rijst hieraan toe en laat dit stoven tot deze transparant is. Met wijn blussen en onder regelmatig roeren laten koken.
  2. Voeg vervolgens precies zoveel bouillon toe dat de risotto rijst bedekt is.
  3. Schil de harde lagen van het citroengras af en snij de kern in fijne schijfjes. Voeg dit aan de risotto toe.
  4. Laat de risotto onder voortdurend roeren sudderen tot de vloeistof volledig verdampt is. Giet dan de overige bouillon erover.
  5. Maak vervolgens de asperges schoon en snij deze in ca. 4-5 cm grote stukken.
  6. Voeg na ca. 10 minuten de asperges en spinazie aan de risotto toe. Laat de risotto daarna nog eens 5-10 minuten verder sudderen.
  7. Verdeel de risotto over de borden en garneer het gerecht met wat geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Deel
Deel dit recept