Spinazie-ricottapasta

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Spinazie-ricottapasta

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

400 gram 
fusilli pasta
70 gram 
parmaham in flinterdunne plakjes
50 gram 
ricottakaas
150 gram 
kerstomaten
1 
ui
1 teentje 
knoflook
1 tl 
chilivlokken
1 
citroen
2 el 
olijfolie
peper
zout

Bereiding

  1. Pel de uit en snijd fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Was de tomaten en wrijf ze droog.
  2. Kook de pasta in gezouten water gaar volgens de instructies op de verpakking.

  3. Verhit ondertussen de olie in een pan. Bak hierin de tomaten al roerend kort aan tot het vel openbarst. Neem de tomaten uit de pan. Doe de ui en knoflook in de pan en bak ze glazig aan. Voeg de spinazie toe en laat afgedekt op een middelhoog vuur opkoken. Laat ca. 2 minuten koken, roer regelmatig.

  4. Giet de pasta af en laat uitlekken, vang hierbij ca. 150 ml van het kookwater op en voeg dat samen met de helft van de citroenschil en de tomaten bij de spinazie. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens ook de pasta toe, roer goed en dien op in diepe borden. Trek de ham in stukjes, verbrokkel de kaas en strooi beide over de pasta. Bestrooi met de rest van de citroenschil en chili.