Deel
Deel dit recept

Spinazie-ricottapasta

Spinazie-ricottapasta
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 500 gram Iglo Spinazie à la Crème 750gr
    creme
  • 400 gram fusilli pasta
  • 70 gram parmaham in flinterdunne plakjes
  • 50 gram ricottakaas
  • 150 gram kerstomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Pel de uit en snijd fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Was de tomaten en wrijf ze droog.
  2. Kook de pasta in gezouten water gaar volgens de instructies op de verpakking.

  3. Verhit ondertussen de olie in een pan. Bak hierin de tomaten al roerend kort aan tot het vel openbarst. Neem de tomaten uit de pan. Doe de ui en knoflook in de pan en bak ze glazig aan. Voeg de spinazie toe en laat afgedekt op een middelhoog vuur opkoken. Laat ca. 2 minuten koken, roer regelmatig.

  4. Giet de pasta af en laat uitlekken, vang hierbij ca. 150 ml van het kookwater op en voeg dat samen met de helft van de citroenschil en de tomaten bij de spinazie. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens ook de pasta toe, roer goed en dien op in diepe borden. Trek de ham in stukjes, verbrokkel de kaas en strooi beide over de pasta. Bestrooi met de rest van de citroenschil en chili.

Deel
Deel dit recept