Spinazie-ricottapasta

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

400 gram 
fusilli pasta
70 gram 
parmaham in flinterdunne plakjes
50 gram 
ricottakaas
150 gram 
kerstomaten
1 
ui
1 teentje 
knoflook
1 
citroen
1 tl 
chili vlokken
2 el 
olijfolie
Zout en peper, naar smaak 

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd deze fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Was de tomaten en wrijf ze droog.
  2. Kook de pasta in gezouten water gaar volgens de instructies op de verpakking.

  3. Verhit ondertussen de olie in een pan. Bak hierin de tomaten al roerend kort tot het vel openbarst. Neem de tomaten uit de pan. Doe de ui en knoflook in de pan en bak ze glazig aan. Voeg de spinazie toe en laat afgedekt op een middelhoog vuur koken. Laat ca. 2 minuten koken, roer regelmatig.

  4. Giet de pasta af en laat uitlekken, Bewaar ca. 150 ml van het kookwater op en voeg dat samen met het citroensap en de tomaten bij de spinazie. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens ook de pasta toe, roer goed en dien op in diepe borden. 

  5. Trek de ham in stukjes, verbrokkel de kaas en strooi beide over de pasta. Bestrooi met de chili vlokken. Eet smakelijk!
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven