Tagliatelle met bladspinazie, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd 
'
Aantal personen 
4
Moeilijkheidsgraad

 

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd 
'
Aantal personen 
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

300 gram 
tagliatelle
250g champignons 
250 ml light crème fraîche room 
125g magere spekjes 
100 gram 
Parmezaanse kaas
30g 
pijnboompitten
2 el 
olijfolie
1 
ui
1 teentje knoflook 

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan.
  2. Snijd vervolgens de ui en champignons in stukjes en pers de knoflook, doe wat olijfolie in een koekenpan en fruit de stukjes ui en knoflook tot ze glazig zien. Voeg de champignons toe en bak deze ca. 4 minuten bruin en gaar. haal het champignon-ui mengsel uit de pan en leg het op een bord.
  3. Bereid ondertussen de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
  4. Doe de diepgevroren spinazie in de koekenpan en verwarm op een laag vuur. Regelmatig roeren. Voeg het champignon-ui mengsel toe aan de Bladspinazie.
  5. Voeg de room toe aan het spinaziemengsel en breng dit kort aan de kook. Roer de geraspte Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten door het mengsel.
  6. Giet de tagliatelle af en roer de spinaziesaus door de tagliatelle heen. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Serveertips

Kaasliefhebbers kunnen nog 100 gram mozzarella aan de pasta toevoegen.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven

Calorieën
Vetten
Verzadigde vetten
Suikers
Zout
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
698
29 gram
15  gram
6 gram