Spinaziesoep met room en gepocheerd ei

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Spinaziesoep met room en gepocheerd ei

Spinaziesoep

Voldoende groente elke dag binnen krijgen kan soms lastig zijn. Deze spinaziesoep een een lekkere manier om aan je portie groente te komen. Daarnaast is het ook nog eens een heel gezonde soep door alle vitamines en mineralen die deze spinaziesoep  bevatten.
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

500 ml 
groentebouillon
100 gram 
room
1 
ui
4 
eieren (middelgroot)
1 teentje 
knoflook
3 el 
azijn
1 el 
boter
1 tl 
nootmuskaat
peper
zout

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Verhit de boter in een pan. Stoof hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten aan. Voeg de diepgevroren spinazie toe, blijf roeren en laat ca. 1 minuut koken. Giet de bouillon en room erbij, en laat op een laag vuur ca. 10 minuten sudderen. Pureer met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  2. Kook gezouten water met azijn in een grote pan. Zet het vuur lager. Breek de eieren in een kopje en laat ze in het amper kokende water glijden. Laat ca. 3 minuten garen. Druk hierbij het eiwit met 2 eetlepels voorzichtig rond het eigeel. Haal de eieren met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Dien de soep op in kommetjes met telkens 1 gepocheerd ei. Lekker met geroosterd Frans brood.

Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
  • Lekker en makkelijk!
    door Hanneke
    16-07-2020
    Heerlijk soepje! Als je niet van (gepocheerd) ei houdt ook lekker met een plak mozzarella of met geraspte (kruiden)kaas en veldsla! Smakelijk!
    Ja, ik zou dit product aan andere consumenten aanbevelen

Calorieën
Vetten
Verzadigde vetten
Suikers
Zout
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
252
17,3 gram
8,3 gram
5,1 gram