Spinazie-crèmesoep met croutons

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Spinazie-crèmesoep met croutons 

Dit soepgerecht is razendsnel klaar. Onderstaand het basisrecept voor een gezonde spinaziesoep. Met deze basis kun je lekker variëren met verschillende extraatjes. Zo kun je er bijvoorbeeld uitgebakken spekjes, stukjes zalm, tuinerwten, courgette, Griekse feta of een gekookt eitje aan toe voegen. Je kunt er zoveel kanten mee op! Als voorgerecht kun je deze soep ook heel leuk serveren in kleinere schaaltjes, glazen of bekers. Als onderdeel van een feestelijke lunch bijvoorbeeld. 

Wij zijn erg benieuwd wat jij ervan vindt! Laat dus vooral een review achter en geef het recept een rating.

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

40 gram 
sjalotten
200 ml 
groentebouillon
2 el 
crème fraîche
15 gram 
croutons
2 el 
plantaardige olie
2 
peterselie stengels
Zout en peper, naar smaak 

Bereiding

  1. Schil de sjalotten en snijd ze fijn. Bak ze vervolgens in een middelgrote, relatief hoge pan met wat olie tot ze transparant zijn. Voeg de spinazie en de gedroogde kruiden toe en roer dit goed door.
  2. Roer de bouillon door de spinazie en laat dit kort koken.
  3. Breng het geheel op smaak met een snufje zout en peper en wat fijngesneden peterselie. Roer een eetlepel crème fraîche door de soep en bestrooi met wat croutons.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven