Ingrediënten
150 gram
bloem
5 gram
droge gist
200 gram
groene asperges
100 gram
ricotta
1
ei
100 ml
melk
25 gram
boter
peper
zout
125 ml
water
Bereiding
Meng de bloem, het gist en een halve theelepel zout in een kom. Voeg water toe en kneed tot een glad deeg. Dek af en laat 30 minuten rijzen op een warme plek.
- Schil de asperges met een dunschiller. Blancheer ze in gezouten water gedurende 3 minuten, spoel ze af in koud water en snijd ze in kleinere stukjes.
- Mix de spinazie met het ei en de melk en breng dit geheel op smaak met een snufje zout en peper.
- Pak het deeg er weer bij en kneed dit nog eens goed door. Rol het daarna uit op een met bloem bestrooid oppervlak. Bekleed een grote ingevette taartvorm met het deeg. Verdeel vervolgens het spinazie mengsel en de asperges over de taartvorm.
- Brokkel de ricotta over de quiche en snij de randen van het deeg weg. Bak de quiche in een voorverwarmde oven (200 °C boven/onder warmte) in ongeveer 20-25 minuten gaar. Eet smakelijk!
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Wees de eerste om uw mening te geven