´╗┐

Spinazie pretzel

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
1
Moeilijkheidsgraad
Spinazie pretzel

Bent u helemaal in de Duitse stemming? Probeer dan eens deze spinazie pretzel. Kijk in de Oktoberfest-editie van 'Will It Spinach' hoe Koen en Mathijs pretzels en dumplings proberen te maken.
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
1
Moeilijkheidsgraad

Ingredi├źnten

1  
ei
200 gram 
bloem
3,5 gram  
gist
1/2 theelepel  
kristalsuiker
1 theelepel 
bakpoeder
1/2 theelepel  
zout
125 ml 
water
zeezout

Bereiding

  1. Kook de spinazie en laat dit vervolgens goed uitlekken. Zo voorkom je dat het deeg te nat wordt en de pretzel niet goed zal gisten.
  2. Doe de bloem, kristalsuiker, bakpoeder, gist, eigeel en zout bij elkaar in een kom. Let op: voeg als laatste het zout toe, zout verminderd namelijk de werking van het gist. Voeg, na het zout, de spinazie bij het deeg en kneed het tot een mooi geheel.
  3. Schep het deeg even goed om en maak een kuiltje in het midden. Schenk hier het handwarme water bij en kneed het geheel in ongeveer 8 – 10 minuten tot een soepel deeg. Leg een theedoek of een stuk plasticfolie over de kom en laat het deeg 30 minuten rijzen.
  4. Verwarm intussen de oven voor op 225°C. Kneed het deeg nogmaals door. Rol van het hele stuk een sliert. Vouw de deegsliert in de vorm van een pretzel en druk de onderkanten goed tegen elkaar aan zodat deze in de oven niet loslaten. Dek de pretzel af met een theedoek en laat deze nogmaals 10 minuten rijzen.
  5. Bestrijk de pretzel met het eigeel en strooi er rijkelijk zeezout overheen. Leg de pretzel op een bakplaat en bak hem in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten gaar.

Serveertips

Om het thema compleet te maken, kun je er een biertje met groene kleurstof bij serveren.