Spinazie polenta

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Spinazie polenta

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

50 gram 
mais griesmeel
20 gram 
geraspte Parmezaanse kaas
250 ml 
bouillon (groente of kip)
1 eetlepel 
boter

Bereiding

  1. Bouillon aan de kook brengen en om en om het maisgriesmeel hier doorheen roeren.
  2. Voeg de spinazie toe en laat dit onder constant roeren gedurende ca. 5 minuten op een lage temperatuur koken. Je hebt nu polenta.
  3. Vul vervolgens een rechthoekige, beboterde vorm met dit mengsel. Strijk dit glad en laat het even afkoelen.
  4. Bestrijk de polenta met wat gesmolten boter en bestrooi het met de geraspte Parmezaanse kaas.
  5. Snij de afgekoelde polenta in ruitjes of driehoeken en bak ze goudbruin in een grill.

Serveertips

Deze spinazie polenta past uitstekend bij gebakken lamskoteletten met boontjes.