Spinazie-pesto toastjes

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Spinazie-pesto toastjes

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

1/2 
stokbrood
50 gram 
zongedroogde tomaten
2 
teentjes knoflook
3 eetlepels 
pijnboompitten
50 gram 
Parmezaanse kaas
50 gram 
zwarte olijven
1 el 
basilicum
2 eetlepels 
olijfolie

Bereiding

  1. De oven op 200 °C (Heteluchtoven: 180 °C) voorverwarmen.
  2. Snij het stokbrood in smalle repen en rooster deze gedurende ca. 5-8 minuten goudbruin.
  3. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de olijven in schijfjes. Schaaf de Parmezaanse kaas.
  4. Pureer vervolgens de spinazie à la crème samen met de pijnboompitten, knoflook teentjes, olijfolie en basilicum.
  5. Smeer de spinazie-pesto over de warme sneetjes brood en beleg deze met de zongedroogde tomatenreepjes, olijven en geschaafde Parmezaanse kaas.