Deel
Deel dit recept

Spinazie-feta gratin met ciabatta

Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 250 gram Iglo Bladspinazie 450gr
    iglo bladspinazie 450g
  • 1 grote witte ui
  • 100 gram champignons
  • 150 gram cherrytomaten
  • 200 gram feta
  • 120 gram vers ciabattabrood
  • 3 el olijfolie
  • 1 el plantaardige olie
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. 
  2. Pel de ui, snipper deze fijn en verhit de fijne stukjes met 2 eetlepels olijfolie in een pan tot ze glazig zien. Voeg ook de Bladspinazie toe. Breng eventueel op smaak met een snufje peper of zout.

  3. Was de champignons en snij ze in vieren. Was de tomaten, droog ze af en halveer ze. Verhit de plantaardige olie in een pan en braad de champignons onder regelmatig omkeren in ca. 2-3 minuten gaar. Voeg de tomaten samen met een snufje peper en zout toe. Haal kort daarna van het vuur.

  4. Brokkel de feta in stukjes en meng dit door de Bladspinazie, champignons en tomaten. Vul 4 kleine ingevette ovenschalen met dit mengsel en zet dit gedurende ca. 10 minuten in de oven.

  5. Serveer de gratin met het verse ciabatta brood. Eet smakelijk!
Deel
Deel dit recept