Spinazie dumplings

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Spinazie dumplings

Bent u helemaal in de Duitse stemming? Probeer dan eens deze spinazie dumplings. Kijk in de Oktoberfest-editie van 'Will It Spinach' hoe Koen en Mathijs dumplings en pretzels proberen te maken.
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

450 gram 
oud brood
2 
eieren
2 
uien
200 ml 
melk
200 ml 
kookroom
5 takjes 
platte peterselie
4 blaadjes 
salie
2 teentjes 
knoflook
1 eetlepel 
olijfolie
peper en zout

Bereiding

  1. Pel de uien en knoflook en hak dit fijn. Was en hak de peterselie en salie ook fijn. Verhit een halve eetlepel olie in de pan en bak de helft van de ui en knoflook op een middelhoog vuur glazig. Voeg de peterselie en salie toe en bak deze kort mee. Doe alles in een schaal of kom.
  2. Snijd het brood in blokjes en meng het door het ui-kruidenmengsel. Klop de eieren los met de melk, breng op smaak met peper en zout en meng dit door het brood-ui-kruidenmengsel. Kneed tot een egale massa. Maak de handen nat met koud water en vorm van het mengsel vervolgens vier dumplings.
  3. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de overgebleven ui en knoflook glazig. Voeg de gekookte en goed uitgelekte spinazie toe en roerbak kort op hoog vuur tot het vocht is ingekookt. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg de dumplings op de spinazie en kook ze, afgedekt, op middelhoog vuur in circa twintig minuten gaar.