Deel
Deel dit recept

Spinaziebloem met feta

Spinaziebloem met feta
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen

Ingrediƫnten

  • 1 verpakking Iglo Spinazie Fijn Gehakt 750gr
    fijngeh750
  • 150 gram feta
  • 150 gram zongedroogde tomaten
  • 10 plakken hartige taartdeeg
  • 1 el gedroogde italiaanse kruiden
  • 20 gram pijnboompitten
  • 3 el paneermeel
  • 1 el bloem
  • 1 ei
  • 1 handje sesamzaadjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bereid de iglo Spinazie volgens de instructies op de verpakking. Schep de iglo Spinazie vervolgens in een vergiet en druk hard tegen de Spinazie, zodat al het vocht er uit loopt.

  3. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan.

  4. Verkruimel de feta in een schaal en meng hier de Spinazie, zongedroogde tomaten, geroosterde pijnboompitten en Italiaanse kruiden doorheen. Zet dit mengsel in de koelkast totdat je het weer nodig hebt.

  5. Verdeel het deeg in twee stukken. Bestuif het keukenblad met bloem en rol beide stukken uit tot een ronde plak. Bestrooi vervolgens de deegplakken met paneermeel.
  6. Haal het mengsel uit de koelkast en verdeel het over een van de twee deegplakken. Verdeel het als een krans, met in het midden een bolletje. 

  7. Bestrijk de randen van de deegplak met water en plaats vervolgens de tweede deegplak op de eerste deegplak en het mengsel. Druk het deeg stevig aan en snijd eventueel de randen bij.

  8. Plaats op het midden van het deeg een kop of kommetje en druk de buitenranden goed dicht met een vork. Snijd het deeg vanaf de buitenrand in 18 gelijke stukken. Snijd tot het kopje en draai de gesneden delen een kwartslag.

  9. Bestrijk de taart met losgeklopt ei en plaats de taart in de oven. Bak de taart goudbruin in ongeveer 25 minuten.

  10. Haal de taart uit de oven en bestrooi het midden van de taart met sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Deel
Deel dit recept