Spinazie bitterballen

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Naast ons recept voor spinazie friet hebben we ook dit recept voor spinazie bitterballen! Want zeg nu eerlijk: wat is friet zonder een lekkere snack ernaast?
Hoe dit proces in z'n werk gaat, is te zien op ons YouTube-kanaal in de eerste aflevering van Will It Spinach.
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Ingrediƫnten

eieren
paneermeel
groentebouillon
bloem
boter

Bereiding

  1. Maak een roux van bloem en gesmolten boter. Zorg dat de verhouding 1 op 1 is.
  2. Voeg groentebouillon toe en roer dit op een laag vuurtje tot er een basis voor de ragout ontstaat.
  3. Meng er (vooraf gekookte) spinazie door en laat dit opstijven in de koelkast.
  4. Snijd de spinazie-ragout vervolgens in evenredige stukken en draai hier balletjes van.
  5. Voor de krokante laag moeten de balletjes in de juiste volgorde gepaneerd worden. Rol de balletjes dus eerst door de paneermeel, dompel deze daarna in het eiwit en rol ze nog eens door de paneermeel (dat weer in een apart schoteltje zit). 
  6. Nu is het tijd om ze (voorzichtig) in de frituurpan te doen. Smullen maar!

Tip

Voor extra smaak: gooi fijngesneden gebakken uitjes of een teentje knoflook door de ragout.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven