Spaghetti met mosselen en spinazie

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Spaghetti met mosselen en spinazie

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

1/2 verpakking 
200 gram 
spaghetti
150 gram 
mosselvlees (uit een pot)
2 teentjes 
knoflook
1 
ui
75 ml 
witte wijn
1 el 
verse peterselie
2 
laurierbladeren
25 gram 
boter
75 ml 
water
peper
zout

Bereiding

  1. Uien en knoflook schillen, klein snijden en in boter glazig bakken.
  2. Voeg de soepgroenten en spinazie toe, roer het geheel door en laat dit nog even bakken. Giet de witte wijn en het water erbij en breng het aan de kook.
  3. Licht gezouten water op het vuur zetten voor de spaghetti. Kook hier de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking in gaar.
  4. Voeg de laurierblaadjes aan de spinaziesaus toe en breng het geheel op smaak met een snufje peper en zout. Laat dit nog ca. 10 minuten sudderen (zonder deksel).
  5. Voeg vervolgens ook de mosselen en peterselie aan de spinazie toe en laat alles op een lage temperatuur trekken.
  6. Giet de spaghetti af wanneer deze klaar is. Serveer dit met de spinazie-mosselsaus.