Deel
Deel dit recept

LekkerTafelen - Schnitzel rolletjes met spinazie à la crème

schnitzelrolletjes
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
6
Moeilijkheidsgraad

"Zelf vind ik het leuk om te verrassen en regelmatig iets totaal anders te serveren." (LekkerTafelen)

Dit is een recept van LekkerTafelen, kijk voor meer foto's en informatie op: http://www.lekkertafelen.nl/recepten/iglo-spinazie/

'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
6
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 375 gram Iglo Spinazie à la Crème 450gr
    new
  • 6 varkensschnitzels
  • 400 gram tagliatelle
  • 500 gram champignons
  • 250 gram kruidenroomkaas
  • 150 gram Schwarzwalder schinken (vleeswaren)
  • 300 ml groentebouillon
  • 300 ml slagroom
  • 100 ml witte wijn
  • 1 verpakking allesbinder
  • 1 fles plantaardige olie of boter
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Dep de schnitzels droog met wat keukenpapier en leg ze tussen huishoudfolie. Sla ze vervolgens wat platter met een deegroller. Verwijder het folie en bestrooi het vlees met een snufje zout en peper. Beleg iedere schnitzel met Schwarzwalder schinken en kruidenroomkaas.

  2. Bereid de Spinazie à la Crème volgens aanwijzingen op de verpakking en laat het daarna iets afkoelen. Schep de spinazie op de schnitzels maar laat de randjes vrij. Rol de schnitzels op en steek de rolletjes vast met cocktailprikkers.

  3. Verwarm de oven voor op 160 °C. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak hierin de rolletjes rondom bruin. Neem ze uit de pan en leg ze in een ingevette ovenschaal.

  4. Bak vervolgens de champignons in het achtergebleven braadvet gedurende ca. 3 minuten. Blus af met de wijn en voeg dan de groentebouillon en de slagroom toe. Laat even verwarmen en bind de saus eventueel met allesbinder. Breng de saus op smaak met een snufje zout en peper. Giet deze saus rond de schnitzel rolletjes in de ovenschaal. Laat het geheel nu in de voorverwarmde oven nog ca. 15 minuten zachtjes smoren.

  5. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakkingen in ruim water gaar. Serveer de schnitzel rolletjes en de saus met de tagliatelle. Eet smakelijk!

Deel
Deel dit recept