Parelcouscous met rode biet, feta, amandel en visrösti's

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Parelcouscous met rode biet, feta, amandel en visrösti's

Ben jij opzoek naar een lekkere, lichte maaltijd voor in de zomermaanden? Parelcouscous is een hele lekkere basis voor salades. De korrels van parelcouscous zijn ronder en dikker dan gewone couscous en hebben daardoor een zachtere en vollere smaak. Deze frisse salade is heerlijk voor de lunch of als snelle maaltijd.

Wij zijn erg benieuwd wat jij ervan vindt! Laat dus vooral een review achter en geef het recept een rating.

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

250 gr 
parelcouscous
200 gr 
feta
1 
komkommer
500 gr 
gekookte rode bieten
7 gr 
verse tijm
75 gr 
gezouten amandelen
2 el 
olijfolie
1 
citroen (enkel de rasp)
Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden en leg de visrösti's op een bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in het midden van de oven gedurende 17 minuten. Draai halverwege om.

  2. Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel kort af met lauwwarm water.

  3. Snijdt ondertussen de komkommer, rode bieten en feta in stukjes.

  4. Meng de groenten en de afgegoten parelcouscous in een kom samen met de olijfolie en tijmblaadjes. Rasp een citroen erover en breng op smaak met een flinke snuf peper en zout.

  5. Leg de salade in een diepbord, strooi de amandelen eroverheen en serveer de visrösti's ernaast. Eet smakelijk!

Tip

Geen fan van amandelen? Het is ook erg lekker met hazelnoten.
Geen verse tijm in huis? Je kunt ook gedroogde tijm gebruiken.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven