Deel
Deel dit recept

Roodbaarsfilet met Spinazie à la crème en mosterdsaus

Roodbaarsfilet met spinazie a la creme en mostersaus
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 500 gram Iglo Spinazie à la Crème 750gr
    iglo spinazie a la creme 750g
  • 4 roodbaarsfilets (elk ca. 150 gram)
  • 1 ui
  • 150 gram amandelschilfers
  • 3 el bloem
  • 2 eieren (middelgroot)
  • 400 ml groentebouillon
  • 2 el mosterd
  • 30 gram zure room
  • 3 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • grof gemalen peper

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en bak hier de ui in tot deze glazig ziet. Roer hier 1 koffielepel bloem bij en laat dit kort bruin worden. Giet al roerend de bouillon erbij, laat dit kort koken en daarna op middelhoog vuur nog ca. 2 minuten sudderen. Voeg de mosterd en zure room toe en laat het geheel nog ca. 5 minuten op laag vuur sudderen. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  2. Bereid ondertussen de Spinazie à la crème volgens de instructies op de verpakking.
  3. Was de vis, dep droog en snijd in 8 stukken. Breng op smaak met peper en zout. Kluts de eieren. Haal de vis eerst door de overgebleven bloem, dan door de geklutste eieren en ten slotte door de amandelschilfers. Verhit 3 el olie in een grote pot. Bak de vis aan elke kant ca. 2 minuten goudbruin.
  4. Dien de spinazie met de vis en saus op op borden, bestrooi met grof gemalen peper.
Deel
Deel dit recept