Roodbaarsfilet met Spinazie à la crème en mosterdsaus

Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Roodbaarsfilet met Spinazie à la crème en mosterdsaus

Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

4 
roodbaarsfilets (elk ca. 150 gram)
1 
ui
150 gram 
amandelschilfers
3 el 
bloem
2 
eieren (middelgroot)
400 ml 
groentebouillon
2 el 
mosterd
30 gram 
zure room
3 el 
olijfolie
zout
peper
grof gemalen peper

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en bak hier de ui in tot deze glazig ziet. Roer hier 1 koffielepel bloem bij en laat dit kort bruin worden. Giet al roerend de bouillon erbij, laat dit kort koken en daarna op middelhoog vuur nog ca. 2 minuten sudderen. Voeg de mosterd en zure room toe en laat het geheel nog ca. 5 minuten op laag vuur sudderen. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  2. Bereid ondertussen de Spinazie à la crème volgens de instructies op de verpakking.
  3. Was de vis, dep droog en snijd in 8 stukken. Breng op smaak met peper en zout. Kluts de eieren. Haal de vis eerst door de overgebleven bloem, dan door de geklutste eieren en ten slotte door de amandelschilfers. Verhit 3 el olie in een grote pot. Bak de vis aan elke kant ca. 2 minuten goudbruin.
  4. Dien de spinazie met de vis en saus op op borden, bestrooi met grof gemalen peper.