´╗┐

Rode kool stamppot

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Rode kool stamppot

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingredi├źnten

1 kg 
kruimige aardappelen
4 
gehaktballen
1  
ui
100 ml 
rode wijnazijn
1 
Elstar appel (of andere soort)
50 ml 
halfvolle melk (warm)
klontje 
boter
1 tl 
kaneel
1 tl 
kruidnagel
zout en peper

Bereiding

  1. Schil en halveer de aardappels die in de rode kool stamppot gaan. Snipper de ui en fruit deze vervolgens in een pannetje. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar in een pan met licht gezouten water. Giet de aardappels af en zet de pan terug op het vuur om ze droog te stomen.

  2. Laat ondertussen de rode kool op laag vuur ontdooien en voeg de rode wijnazijn, kaneel, gemalen kruidnagel en de gefruite ui toe. Verhit de olie in een koekenpan en bak de slavinken voor bij de rode kool stamppot in ca. 10 tot 15 minuten op matig vuur gaar. Schil ondertussen de appel en snijd deze in blokjes.

  3. Giet de aardappelen af en stamp deze samen met de melk en boter tot een puree. Schep hier vervolgens de rode kool en de appelblokjes doorheen. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Verdeel de rode kool stamppot en de slavinken over de borden. Eet smakelijk!