Deel
Deel dit recept

Rijst taart

Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen

Ingrediƫnten

  • 1 verpakking
  • 250 gram risotto rijst
  • 1 ui
  • 150 gram mais (uit blik)
  • 100 gram geraspte emmentaler kaas
  • 3 eieren
  • 100 ml melk
  • 1 el raapolie
  • 125 ml witte wijn
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 25 gram boter
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak ook 750 ml groentebouillon volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snipper de ui en bak dit vervolgens samen met de rijst in hete olie op. Blus de rijst met witte wijn en laat dit koken tot de vloeistof verdampt is. Giet boullion in de pan totdat de rijst volledig bedekt is en laat het bij een gemiddelde temperatuur sudderen en roer veelvuldig.
  3. Neem de rijst van het vuur als de bouillon verdampt is en laat het wat afkoelen.
  4. Roer de eieren en melk door elkaar en meng dit samen met de geraspte Emmentaler kaas door de risotto. Roer hier ook de mais en de iglo Stoomgroenten Bloemkool, Wortelen, Peultjes en Courgette door. Kruid het mengsel met een snufje peper en zout.
  5. Voorzie de bodem van een springvorm (diameter ca. 28 cm) met bakpapier en vet de rand lichtjes in met boter. De vorm met het rijstmengsel vullen en in de oven ca. 15-20 minuten bakken. Na het bakken eerst even af laten koelen, alvorens het in taartpunten te snijden. Eet smakelijk!
Deel
Deel dit recept