Deel
Deel dit recept

Pompoen en zoete aardappel quiche

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
8
Moeilijkheidsgraad
tag
tag
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
8
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Mix de bloem, zout, boter en eieren goed door elkaar. Wikkel het deeg in vershoudfolie en zet het gedurende 30 minuten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 175°C (elektrische oven)  of 150°C (heteluchtoven).
  2. Voeg twee eetlepels water toe aan het Groente-Idee en laat het gedurende 2 minuten koken. Was en droog de limoen en rasp vervolgens de schil van de limoen eraf. Snijd de limoen door de helft en pers het sap eruit.
  3. Klop de slagroom op met 4 eieren en voeg de limoensap hieraan toe. Breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Rol het deeg uit tot een ronde bodem (26 cm Ø) op het met bloem bestrooide werkblad. Beleg de bakvorm met het deeg en druk dit goed tegen de randen van de bakvorm. Dek de bakvorm af met bakpapier en bedek de bodem met bakbonen.

  4. Plaats de bakvorm gedurende 15 minuten in de oven en haal het bakpapier met de erwten van het deeg af. Verdeel het Groente-Idee over de quiche bodem en giet het mengsel van ei en slagroom eroverheen. Strooi er als laatste Emmentaler kaas overheen.
  5. Plaats de quiche in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten. Laat de quiche 15 minuten afkoelen en strooi de limoenschil eroverheen. Eet smakelijk!

Serveertips

Serveer de quiche met een frisse salade. 

Deel
Deel dit recept