Deel
Deel dit recept

Poké bowl met vissticks

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
tag
tag

 

'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 1 verpakking Iglo Vissticks 10st
    Iglo Vissticks 10st
  • 250 gram basmati rijst
  • 80 ml rijstazijn
  • 1 komkommer
  • 200 gram bospeen
  • 4 bosuitjes
  • 2 avocado's
  • 2 tl zwarte sesamzaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 citroen
  • Sojasaus
  • Balsamico azijn
  • Sesamolie

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat dit 1 uur afkoelen op een grote platte schaal. Verwarm de oven alvast voor op 220°C (hetelucht 200°C, gas stand 5).

  2. Leg de diepgevroren vissticks op een bakplaat met bakpapier en plaats in het midden van de oven. Bak de Vissticks gedurende 15 minuten. Draai de Vissticks om na 10 minuten.

  3. Schaaf de komkommer en de bospeen met een kaasschaaf of dunschiller in lange repen. Snijd 3 bosuitjes in schuine ringetjes en het vruchtvlees van de avocado’s in plakjes.

  4. Rasp de gember en knoflook en snijdt het laatste bosuitje zeer fijn. Meng de gember, knoflook, 3 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie, 1 eetlepel balsamicoazijn en het sap van een halve citroen door elkaar voor de saus.

  5. Snijd de Vissticks in stukken. Verdeel de rijst, geraspte komkommer en bospeen, Vissticks, gesneden bosui en plakjes avocado over de kommen. Besprenkel met sesamzaad. Verdeel tot slot naar smaak het sausje over de Poké bowls.

Serveertips

Variëren kan goed met dit recept, probeer ook eens extra edamame boontjes, tuinkers, wakame of radijsjes toe. 

Deel
Deel dit recept