Poké bowl met vissticks

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Poké bowl met vissticks

 

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

1 verpakking 
Iglo Vissticks 10st
250 gram 
basmati rijst
80 ml 
rijstazijn
1  
komkommer
200 gram 
bospeen
4 
bosuitjes
2 
avocado's
2 tl 
zwarte sesamzaadjes
1 teentje 
knoflook
2 cm 
gember
1 
citroen
Sojasaus
Balsamico azijn
Sesamolie

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat dit 1 uur afkoelen op een grote platte schaal. Verwarm de oven alvast voor op 220°C (hetelucht 200°C, gas stand 5).

  2. Leg de diepgevroren vissticks op een bakplaat met bakpapier en plaats in het midden van de oven. Bak de Vissticks gedurende 15 minuten. Draai de Vissticks om na 10 minuten.

  3. Schaaf de komkommer en de bospeen met een kaasschaaf of dunschiller in lange repen. Snijd 3 bosuitjes in schuine ringetjes en het vruchtvlees van de avocado’s in plakjes.

  4. Rasp de gember en knoflook en snijdt het laatste bosuitje zeer fijn. Meng de gember, knoflook, 3 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie, 1 eetlepel balsamicoazijn en het sap van een halve citroen door elkaar voor de saus.

  5. Snijd de Vissticks in stukken. Verdeel de rijst, geraspte komkommer en bospeen, Vissticks, gesneden bosui en plakjes avocado over de kommen. Besprenkel met sesamzaad. Verdeel tot slot naar smaak het sausje over de Poké bowls.

Serveertips

Variëren kan goed met dit recept, probeer ook eens extra edamame boontjes, tuinkers, wakame of radijsjes toe.