Penne met spinaziesaus

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Penne met spinaziesaus

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

500 gram 
penne
150 gram 
gekookte ham
100 gram 
geraspte parmezaanse kaas
3 
lente-uien
2 
peulen
100 ml 
room
3 eetlepels 
plantaardige olie
zwarte peper
zout

Bereiding

  1. Ham in kleine blokjes snijden. Lente-uien schoonmaken, wassen en in kleine ringen snijden. Peulen schoonmaken, ontpitten en ook in kleine ringen snijden.
  2. Penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in lichtgezouten water al dente koken.
  3. Tegelijkertijd ringetjes ui met olie in een grote pan bakken. Na 2 - 3 minuten blokjes ham toevoegen en kort meebakken.
  4. Spinazie toevoegen en al roerend langzaam opwarmen. Vervolgens room doorroeren en alles met zout en peper op smaak brengen.
  5. De klaargemaakte penne over de borden verdelen, de saus erover gieten en met Parmezaanse kaas bestrooid serveren.