´╗┐

Pappardelle met bladspinazie en zalm

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Pappardelle met bladspinazie en zalm

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Ingredi├źnten

200 gram 
pappardelle
50 gram 
gerookte zalm
50 gram 
cherrytomaatjes
200 gram 
venkelknol
2 
teentjes knoflook
1 
ui
150 gram 
zure room
1 fles 
olijfolie
1 potje 
nootmuskaat
peper
zout

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens instructies op de verpakking al dente.
  2. Venkel schoonmaken, de stronk verwijderen, wat groen apart leggen en in kleine blokjes snijden. Tomaten wassen en in vieren snijden. Zalm in brede repen snijden.
  3. Ui en knoflook snipperen en vervolgens in een beetje hete olie glazig bakken. De venkelwortels toevoegen en nog ca. 2 minuten bakken. Spinazie toevoegen en nog eens ca. 5 minuten laten stoven.
  4. Zure room en tomaten doorroeren en daarna kort mee verwarmen, maar niet meer aan de kook brengen. Met een snufje zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen.
  5. Pasta op diepe borden leggen, groente en zalm eroverheen verdelen en met het groen van de venkel decoreren.