Ovenschotel met spinazie à la crème en gehakt

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Ovenschotel met spinazie à la crème en gehakt

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

300 gram 
half-om-half gehakt
400 gram 
aardappelen
50 gram 
Parmezaanse kaas
2 el 
tomatenpuree
2 
uien
2 teentjes 
knoflook
300 ml 
groentebouillon
50 gram 
paneermeel
1 el 
zonnebloemolie
chilipoeder
gemalen nootmuskaat
peper
zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Was de aardappelen grondig en kook ze 15 minuten in gezouten water. Bereid de iglo Spinazie à la Crème volgens de instructies op de verpakking. 
  3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en rul het gehakt 6 tot 8 minuten. Voeg vervolgens de ui, knoflook en tomatenpuree toe aan de pan en bak alles nog 2 minuten. Blus het af met groentebouillon en breng dit aan de kook. Laat het 10 minuten koken. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.
  4. Snijd de aardappelen in schijfjes en meng dit met de spinazie. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Rasp de kaas. Voeg het aardappel-spinazie mengsel en de gehaktsaus om de beurt toe aan de ovenschaal. Bestrooi de ovenschaal met Parmezaanse kaas en paneermeel en bak de ovenschotel ongeveer 15 minuten. Haal de schotel uit de oven en serveer warm. Eet smakelijk!