Deel
Deel dit recept

Ovenschotel met spinazie à la crème en gehakt

Ovenschotel met spinazie a la creme en gehakt
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 1 verpakking Iglo Spinazie à la Crème 450gr
    new
  • 300 gram half-om-half gehakt
  • 400 gram aardappelen
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 ml groentebouillon
  • 50 gram paneermeel
  • 1 el zonnebloemolie
  • chilipoeder
  • gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Was de aardappelen grondig en kook ze 15 minuten in gezouten water. Bereid de iglo Spinazie à la Crème volgens de instructies op de verpakking. 
  3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en rul het gehakt 6 tot 8 minuten. Voeg vervolgens de ui, knoflook en tomatenpuree toe aan de pan en bak alles nog 2 minuten. Blus het af met groentebouillon en breng dit aan de kook. Laat het 10 minuten koken. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.
  4. Snijd de aardappelen in schijfjes en meng dit met de spinazie. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Rasp de kaas. Voeg het aardappel-spinazie mengsel en de gehaktsaus om de beurt toe aan de ovenschaal. Bestrooi de ovenschaal met Parmezaanse kaas en paneermeel en bak de ovenschotel ongeveer 15 minuten. Haal de schotel uit de oven en serveer warm. Eet smakelijk!
Deel
Deel dit recept