Deel
Deel dit recept

Ovenschotel met gehakt, spinazie en aardappelschijfjes

Ovenschotel met gehakt en spinazie
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 1 verpakking Iglo Spinazie à la Crème 750gr
    iglo spinazie a la creme 750g
  • 500 gram rundergehakt
  • 400 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 potje gehaktkruiden
  • 1 potje nootmuskaat
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook teentjes. Verwarm de olijfolie in een pan en bak hier de ui in tot deze glazig ziet. Voeg daarna de knoflook en het gehakt aan de pan toe.
  3. Breng het gehakt op smaak met een snufje zout, peper en gehaktkruiden. Rul het gehakt gaar.
  4. Bereid de iglo Spinazie à la crème zoals omschreven op de verpakking.
  5. Bedek de bodem van de ovenschaal met het mengsel van gehakt, ui en knoflook. Bedek het gehakt met de iglo Spinazie à la crème en eindig met het strokend op elkaar leggen van de aardappelschijfjes. Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas en een snufje nootmuskaat.
  6. Zet de ovenschotel op een rooster in het midden van een voorverwarmde oven, tot de aardappelschijfjes gaar zijn en de kaas gesmolten en gegratineerd is.

Serveertips

De iglo Spinazie à la crème kan eventueel ook vervangen worden door iglo Spinazie Boursin.

Deel
Deel dit recept