Ovenschotel met asperges, spinazie en aardappelen

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ovenschotel met asperges, spinazie en aardappelen

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

1 kilo 
asperges
500 gram 
kleine aardappelen
150 gram 
Emmentaler kaas
1 el 
olijfolie
zout
peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de aardappelen grondig en kook ze met de schil er nog om in licht gezouten water. 

  3. Schil de asperges en blancheer ze kort.

  4. Giet de gekookte aardappelen af en verwijder de schillen. Verhit intussen de iglo Spinazie à la crème zoals omschreven op de verpakking.

  5. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Leg hier de asperges in en giet de spinazie daar overheen. Verdeel ook de gekookte aardappelen over de schaal. Bestrooi de schaal met wat geraspte kaas en eventueel een snufje peper en zout. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat deze ca. 15 minuten gratineren. Eet smakelijk!