Deel
Deel dit recept

Oosters lamsstoofpotje

Oosters lamsstoofpotje
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen

Ingrediënten

  • 1 verpakking Iglo Spinazie met Alpro® 400gr
    iglo spinazie met alpro 400g
  • 800g uitgebeende lamsschouder
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 4 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 blik kikkererwten
  • 6 gedroogde dadels (zonder pit)
  • 8 el droge rode wijn
  • 80g Amandelschilfers
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 rode chilipepertjes
  • 4 takjes munt

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd in blokjes. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm. Snijd de chili in de lengte open, was en verwijder de pitjes en snijd in kleine stukjes.

  2. Verhit de zonnebloemolie in een braadpan. Braad hierin het vlees gedurende ca. 5 minuten, draai regelmatig. Voeg de ui en knoflook toe en laat ca. 2 minuten mee aanbakken. Roer de tomatenpuree erdoor en bak dit kort. Voeg de chili, tomaten en wijn toe. Giet 750 ml tot 1 l bouillon erbij, kook en laat afgedekt op een laag vuur ca. 1 1/4 uur sudderen.

  3. Rooster de amandelen kort in een hete pan zonder vetstof. Haal ze daarna weer uit de pan.
  4. Giet de kikkererwten af, spoel af en laat goed uitlekken. Snijd de dadels fijn. Roer de kikkererwten, dadels en iglo Spinazie met Alpro door het stoofpotje met het lamsvlees. Laat nogmaals opkoken en 10–15 minuten garen.

  5. Was de munt, schud droog, pluk de blaadjes en hak fijn (houd enkele blaadjes apart voor de garnering). Roer de munt door het lamsvlees en dien het stoofpotje op. Bestrooi met amandelen en garneer met enkele blaadjes munt. Lekker met Turks brood!

Deel
Deel dit recept