Foodness - Omelet muffins met spinazie, quinoa en Hüttenkäse

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Foodness - Omelet muffins met spinazie, quinoa en Hüttenkäse

"Deze muffins zijn vullend genoeg om een actieve ochtend mee door te komen." (Foodness)

Dit is een recept van Foodness, voor meer informatie en foto's kijk op: http://www.foodness.nl/recipe/detail/888/omelet_muffins_met_spinazie_quinoa_en_huettenkaese

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

2 
eieren
100 gram 
Hüttenkäse
50 gram 
quinoa
1/2 theelepel 
gemalen cayennepeper
1/2 theelepel 
kerriepoeder
snufje zout
25 gram 
boter

Bereiding

  1. Haal de spinazie uit de vriezer en laat deze ontdooien.
  2. Roer de spinazie los met de eieren, kerriepoeder, cayennepeper, zout en Hüttenkäse.

  3. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Roer tot slot ook de gekookte quinoa erdoor.

  5. Vet 6 ovenbestendige muffinvormpjes in met wat boter.

  6. Bak de muffins ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 °C. Ze zijn klaar als de vulling volledig gestold is. Dit kun je checken door er een satéprikker in te steken: als daar geen beslag aan blijft plakken als je hem uit de muffin haalt is-ie gaar. Tip: Je kunt de muffins 3-4 dagen bewaren in de koelkast.