Deel
Deel dit recept

Noedels met bladspinazie en zalm

Noedels met bladspinazie en zalm
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
2
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediƫnten

  • 225 gram Iglo Bladspinazie 450gr
    bladspinazie
  • 200 gram bandnoedels
  • 50 gram gerookte zalm
  • 50 gram cherrytomaatjes
  • 200 gram venkelknol
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 150 gram zure room
  • 1 fles olijfolie
  • 1 potje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Kook de bandnoedels volgens instructies op de verpakking al dente.
  2. Venkel schoonmaken, de stronk verwijderen, wat groen apart leggen en in kleine blokjes snijden. Tomaten wassen en in vieren snijden. Zalm in brede repen snijden.
  3. Ui en knoflook snipperen en vervolgens in een beetje hete olie glazig bakken. De venkelwortels toevoegen en nog ca. 2 minuten bakken. Spinazie toevoegen en nog eens ca. 5 minuten laten stoven.
  4. Zure room en tomaten doorroeren en daarna kort mee verwarmen, maar niet meer aan de kook brengen. Met een snufje zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen.
  5. Noedels op diepe borden leggen, groente en zalm eroverheen verdelen en met het groen van de venkel decoreren.
Deel
Deel dit recept