Mediterraanse pastasalade met Parmaham en spinazie

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Mediterraanse pastasalade met Parmaham en spinazie

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

400 gram 
rigatoni (pasta)
60 gram 
Parmaham
370 ml  
zongedroogde tomaten op olie
100 gram  
zwarte olijven zonder pit
2 el 
balsamicoazijn
2 el 
olijfolie
20 gram 
platte peterselie
peper
zout

Bereiding

  1. Bereid de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta af met koud water en laat het goed uitlekken. Bereid vervolgens de iglo Spinazie à la Crème volgens de instructies op de verpakking. Haal de spinazie uit de pan en laat het afkoelen.

  2. Haal ondertussen de zongedroogde tomaten uit de olie, laat ze uitlekken en snijd ze in kleine stukjes. Giet de olijven af en snijd ze in dunne ringen. Doe de Parmaham in een pan en bak beide kanten zonder olie voor ongeveer 1 minuut. Haal de ham uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Was de peterselie en snijd het fijn.
  3. Maak vervolgens de vinaigrette: voeg wat zout en peper toe aan de balsamicoazijn en meng dit met de olijfolie. Doe de pasta, spinazie, zongedroogde tomaten, olijven en een deel van de peterselie in een grote kom. Roer de vinaigrette er doorheen en meng alles goed. Verdeel de pastasalade over vier borden en serveer met de krokante Parmaham en de resterende peterselie. Eet smakelijk!