´╗┐

Lekkerbekje Oergranen met geroosterde groenten

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Lekkerbekje Oergranen met geroosterde groenten

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Ingredi├źnten

400 gram 
zoete aardappel
300 gram 
aardappels
2 
bospenen
150 gram  
broccoli
1 
rode paprika
Paar takjes 
verse tijm
2 tenen 
knoflook
1 el 
venkelzaad
1 
rode ui
1/2e 
citroen
olijfolie
Zout & peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 200 °C) en bereid het Lekkerbekje Meergranen zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Was de schil van de aardappelen en snijd in blokjes.

  3. Schil de wortel en snij in stukjes van ongeveer 1 cm. Snij de paprika en knoflook in grove stukken. Snij vervolgens de broccoli in roosjes en de ui in halve manen.

  4. Verdeel de (zoete) aardappels, broccoli, ui, paprika, wortel en knoflook over een ovenschaal.

  5. Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie, sap van 1/2e citroen en de venkelzaadjes. Rits de tijmblaadjes van de takjes en voeg toe ook toe aan het mengsel. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet het mengsel over de groentes en aardappelen, en schep dit even door om het mengsel te verdelen.

  6. Leg de Lekkerbekjes op een bakplaat met bakpapier.

  7. Zet de ovenschaal en de bakplaat met de Lekkerbekjes nu in de oven voor 25 minuten. Draai de Lekkerbekjes na 10 minuten om en schep de groente halverwege om.

  8. Serveer het Lekkerbekje met een schijfje citroen.