Lekkerbekje Oergranen met geroosterde groenten

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

1 verpakking 
400 gram 
zoete aardappel
300 gram 
aardappels
2 
bospenen
150 gram  
broccoli
1 
rode paprika
Paar takjes 
verse tijm
2 tenen 
knoflook
1 el 
venkelzaad
1 
rode ui
1/2e 
citroen
2 el 
olijfolie
Zout en peper, naar smaak 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C (hete lucht 200 °C). 

  2. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Was de schil van de aardappelen en snijd in blokjes.

  3. Schil de wortel en snijd in stukjes van ongeveer 1 cm. Snijd de paprika en knoflook in grove stukken. Snijd vervolgens de broccoli in roosjes en de ui in halve manen.

  4. Verdeel de (zoete) aardappels, broccoli, ui, paprika, wortel en knoflook over een bakplaat. Leg de diepvries Lekkerbekjes hierbij.

  5. Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie, sap van 1/2 citroen en de venkelzaadjes. Rits de tijmblaadjes van de takjes en voeg toe ook toe aan het mengsel. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet het mengsel over de groentes en aardappelen, en schep dit even door om het mengsel te verdelen.

  6.  Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Laat gedurende 25 minuten bakken. Na 10 minuten voorzichtig omdraaien en de groentes omscheppen.

  7. Serveer het Lekkerbekje met een schijfje citroen.

Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven