Deel
Deel dit recept

Kleine gehaktballen met Bladspinazie en kaas

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediƫnten

  • 1 verpakking Iglo Bladspinazie 450gr
    bladspinazie
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 2 sneetjes geroosterd brood
  • 2 eieren
  • 1 el mosterd
  • 100 gram slagroom
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 el platte peterselie
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de sneetjes brood in zeer fijne stukjes.
  3. Snipper de uien en snijd de peterselie fijn. Voeg de helft van de ui snippers, de peterselie, het gehakt, de stukjes brood, eieren, mosterd en slagroom samen in één kom en kneed dit goed door elkaar. Voeg eventueel een snufje peper en zout toe.

  4. Voeg de overgebleven ui-snippers aan de spinazie toe en verhit dit samen met een eetlepel olijfolie in een pan. Breng de spinazie eventueel op smaak met een snufje peper en zout. Giet de warme spinazie vervolgens in een ingevette ovenschotel. 

  5. Vorm het gehakt tot kleine ballen en braad deze kort aan in een pan met wat olijfolie. Als de ballen rondom bruin zijn kunnen deze op de spinazie in de ovenschaal gelegd worden. Bestrooi de schotel nog met wat geraspte kaas en zet deze ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer in de ovenschaal. Eet smakelijk!

Deel
Deel dit recept