Deel
Deel dit recept

Kalkoenrolletje met parma-spinazievulling

Kalkoenrolletje met parma-spinazievulling
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
2
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 40 gram Iglo Spinazie à la Crème 170gr
    1
  • 120 gram kalkoenschnitzel
  • 2 plakjes parmaham
  • 1 sjalot in kleine blokjes gesneden
  • 100 ml droge witte wijn
  • 125 ml kippenbouillon
  • 100 gram koksroom
  • 1 bosje bieslook
  • 30 gram geraspte parmezaanse kaas
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Bereid de iglo Spinazie a la Crème volgens instructies op de verpakking.
  2. Kalkoenschnitzel platdrukken, met zout en peper kruiden en met de parmaham bedekken.
  3. Verdeel de spinazie gelijkmatig over het vlees. Houd hierbij ca. 1 cm van de rand vrij. Strooi de parmezaanse kaas eroverheen en rol de schnitzel op. Prik een tandenstoker in het rolletje zodat deze goed vast blijft zitten.
  4. Kalkoenrolletjes aan alle kanten in hete olie opbakken, uit de pan nemen en in dezelfde pan de wortels van de sjalotten transparant bakken. Met witte wijn blussen en wat van dit vocht laten verdampen.
  5. Bouillon erover gieten, de rolletjes weer terug in de pan leggen en op een lage temperatuur afgedekt nog ca. 20 minuten laten koken. Het vlees eruit nemen en warm wegzetten.
  6. Maak vervolgens een saus met de koksroom, zout, peper en eventueel wat zetmeel of allesbinder om de saus dikker te maken. Snij wat bieslook fijn en roer dit door de saus heen.
  7. De kalkoenrolletjes en de groenten op twee borden met de saus garneren.
Deel
Deel dit recept