Kalkoenrolletje met parma-spinazievulling

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Kalkoenrolletje met parma-spinazievulling

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

120 gram 
kalkoenschnitzel
2 plakjes 
parmaham
1 
sjalot in kleine blokjes gesneden
100 ml 
droge witte wijn
125 ml 
kippenbouillon
100 gram 
koksroom
1 bosje 
bieslook
30 gram 
geraspte parmezaanse kaas
zout
peper

Bereiding

  1. Bereid de iglo Spinazie a la Crème volgens instructies op de verpakking.
  2. Kalkoenschnitzel platdrukken, met zout en peper kruiden en met de parmaham bedekken.
  3. Verdeel de spinazie gelijkmatig over het vlees. Houd hierbij ca. 1 cm van de rand vrij. Strooi de parmezaanse kaas eroverheen en rol de schnitzel op. Prik een tandenstoker in het rolletje zodat deze goed vast blijft zitten.
  4. Kalkoenrolletjes aan alle kanten in hete olie opbakken, uit de pan nemen en in dezelfde pan de wortels van de sjalotten transparant bakken. Met witte wijn blussen en wat van dit vocht laten verdampen.
  5. Bouillon erover gieten, de rolletjes weer terug in de pan leggen en op een lage temperatuur afgedekt nog ca. 20 minuten laten koken. Het vlees eruit nemen en warm wegzetten.
  6. Maak vervolgens een saus met de koksroom, zout, peper en eventueel wat zetmeel of allesbinder om de saus dikker te maken. Snij wat bieslook fijn en roer dit door de saus heen.
  7. De kalkoenrolletjes en de groenten op twee borden met de saus garneren.