Deel
Deel dit recept

Kalfsfilet met spinaziesaus

Kalfsfilet met spinaziesaus
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
2
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 300 gram Iglo Spinazie met Alpro® 400gr
    alpro
  • 300 gram kalfsfilet
  • 180 gram tagliatelle pasta
  • 1 theelepel rozemarijn fijn gehakt
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 1 el droge sherry
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 3 teentjes knoflook
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Kalfsfilet in ca. 1,5 - 2 cm dikke schijven snijden.
  2. Teentjes knoflook met de schil in een knoflookpers fijn persen. Mix een snufje zout en peper, de knoflook, olie en rozemarijn met een eetlepel door elkaar. Smeer hier vervolgens het vlees mee in en laat dit minstens 1 uur in de koelkast marineren.
  3. Verwarm de oven voor op 50 °C.
  4. Bereid de iglo Spinazie met Alpro volgens de instructies op de verpakking.
  5. Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Verwarm de overgebleven olie marinade in een pan en bak hierin de medaillons aan elke kant in ca. 2 minuten bruin. Vlees altijd op hoog vuur bakken, zodat de poriën dichtgaan en het sap in het vlees blijft. Vervolgens het vlees uit de pan nemen, op een voorverwarmde plaat leggen en in de oven wegzetten.
  7. Doe de spinazie bij de vleesjus in de pan. Verfijnen dit met wat sherry en een snufje zout, peper en nootmuskaat. Klopt dit geheel schuimig op.
  8. Kalfsmedaillons met spinazieschuim en tagliatelle op de borden garneren en genieten.
Deel
Deel dit recept