´╗┐

Iglo sushi burger

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Iglo sushi burger

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingredi├źnten

600 gram 
sushirijst
1/2 
komkommer
1 krop 
sla
125 gram 
zeewiersalade
10 el 
mayonaise
4 el 
sriracha hot chili saus
1 verpakking 
sesamzaadjes
zout

Bereiding

  1. Bereid de iglo Fish Burgers Classic zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Kook intussen de sushirijst zoals omschreven op de verpakking. Giet de rijst vervolgens af en mix er een snufje zout door. Laat de rijst in een kom afkoelen in de koelkast.
  3. Als de rijst iets afgekoeld is kunnen de 'broodjes' gevormd worden. Was je handen even kort met koud water zodat de rijst niet aan je handen blijft plakken. Druk daarna de rijst in een burgervorm. Gebruik eventueel een kleine springvorm. Maak in totaal 8 broodjes.

  4. Maak een pittig sausje door de mayonaise met de sriracha hot chili saus te mengen. 
  5. Was de sla en snijd de komkommer in dunne plakjes. 
  6. Bouw nu de burgers. Begin met een broodje en beleg deze met wat sla, de iglo Fish Filet Burger, een paar schijfjes komkommer en de saus. Eindig met nog een broodje, wat zeewiersalade of fijngesneden nori en wat sesamzaadjes. Eet smakelijk!