Deel
Deel dit recept

Hollandse ovenschotel

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
tag
tag
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 2 verpakkingen Iglo Groente-Idee Hollands
    pompoen zoete aardappel groente idee
  • 750 gram aardappelen
  • 200 gram crème fraîche
  • 25 gram roomboter
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 140 gram tomatenpuree
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 teentje knoflook
  • Bosje peterselie
  • Olie

Bereiding

  1. Schil en halveer de aardappelen. Kook de aardappelen in gezouten water tot je de aardappelen makkelijk kunt doorprikken. Giet af en stamp samen met de crème fraîche en roomboter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Bereid de Iglo Groente-Idee zoals aangegeven op de verpakking.

  3. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit de knoflook op laag vuur 1 minuut. Voeg het gehakt en de helft van de tomatenpuree toe en breng op smaak met zout en peper. Bak op middelhoog vuur totdat het gehakt gaar is. Voeg een klein scheutje water en de andere helft van de tomatenpuree toe om het geheel iets smeuïger te maken. Voeg tot slot de Iglo Groente-Idee bij het gehaktmengsel en verdeel dit egaal in een ovenschaal.

  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  5. Verdeel de aardappelpuree over het gehaktmengsel. Verdeel de geraspte kaas over de puree en zet de ovenschaal in de oven. Bak circa 40 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

Deel
Deel dit recept