´╗┐

Hamrolletjes op een bed van bladspinazie

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Hamrolletjes op een bed van bladspinazie

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingredi├źnten

4 
dikke plakken gekookte ham van ca. 2-3 mm
100 gram 
kruimige kookaardappelen
1 
rode paprika
100 gram 
geraspte kaas
25 gram 
boter
1 
ui
1 eetlepel 
zonnebloemolie
1 
eigeel
1 potje 
nootmuskaat
1 potje 
paprikapoeder
zout
peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op  225° C (hete lucht 190° C).

  2. Kook de aardappelen in licht gezouten water volgens de beschrijving op de verpakking gaar.
  3. Snijd de ui en rode paprika fijn en bak deze in een pan met olie aan tot de uitjes glazig worden.
  4. Voeg de spinazie samen met drie eetlepels water aan de uitjes en paprika toe en verwarm dit nog enkele minuten op middelmatige temperatuur. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat. Doe de groente vervolgens in een ingevette, vuurvaste vorm.

  5. Als de aardappelen gaar zijn kunnen deze afgegoten worden. Prak ze met de vork fijn en roer vervolgens het eigeel, de helft van de geraspte kaas, wat peper en nootmuskaat door de aardappelpuree heen.

  6. Vul de hamplakjes met de aardappelvulling en rol deze vervolgens op. Verdeel de hamrolletjes over de spinazie en strooi de rest van de kaas eroverheen.  

  7. Doe alles ongeveer 15 minuten in de oven.