Deel
Deel dit recept

Hamrolletjes op een bed van bladspinazie

Hamrolletjes op een bed van bladspinazie
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediƫnten

  • 300 gram Iglo Bladspinazie 450gr
    bladspinazie
  • 4 dikke plakken gekookte ham van ca. 2-3 mm
  • 100 gram kruimige kookaardappelen
  • 1 rode paprika
  • 100 gram geraspte kaas
  • 25 gram boter
  • 1 ui
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eigeel
  • 1 potje nootmuskaat
  • 1 potje paprikapoeder
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op  225° C (hete lucht 190° C).

  2. Kook de aardappelen in licht gezouten water volgens de beschrijving op de verpakking gaar.
  3. Snijd de ui en rode paprika fijn en bak deze in een pan met olie aan tot de uitjes glazig worden.
  4. Voeg de spinazie samen met drie eetlepels water aan de uitjes en paprika toe en verwarm dit nog enkele minuten op middelmatige temperatuur. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat. Doe de groente vervolgens in een ingevette, vuurvaste vorm.

  5. Als de aardappelen gaar zijn kunnen deze afgegoten worden. Prak ze met de vork fijn en roer vervolgens het eigeel, de helft van de geraspte kaas, wat peper en nootmuskaat door de aardappelpuree heen.

  6. Vul de hamplakjes met de aardappelvulling en rol deze vervolgens op. Verdeel de hamrolletjes over de spinazie en strooi de rest van de kaas eroverheen.  

  7. Doe alles ongeveer 15 minuten in de oven.
Deel
Deel dit recept