´╗┐

Groente-Idee Hollands met gehaktballetjes

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Groente-Idee Hollands met gehaktballetjes

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingredi├źnten

2 verpakkingen 
600 gram 
gehakt
4  
boterhammen
50 gram 
wortel
1 
ui
2 
eieren
100 gram 
jonge kaas
15 
knoflookteentjes
2 eetlepels 
mosterd
paprikapoeder
peper
zout
1 takje 
platte peterselie
1 eetlepel 
olijfolie

Bereiding

  1. Maak de boterhammen krokant in een pan of broodrooster en snijd deze vervolgens in fijne blokjes. Meng de krokante blokjes met ui, knoflookteentjes, ei, peterselie, mosterd, zout, peper en paprikapoeder. Kneed dit goed door elkaar en voeg nogmaals zout, peper en paprikapoeder toe. 
  2. Snijd de kaas in blokjes en verdeel het gehakt, zodat het gewenste aantal middelgrote gehaktballetjes gevormd kunnen worden. Voordat je begint met het maken van de gehaktballetjes, zorg je dat er een stukje kaas in het midden van de gehaktbal zit. Leg de gehaktballetjes op de met olijfolie ingesmeerde ovenschaal. Laat de gehaktballetjes ongeveer 20 minuten bij een temperatuur van 170 °C garen in de oven. 
  3. In de tussentijd kan het Groente-Idee Hollands volgens de verpakking in een pan bereid worden. Groente-Idee kan op smaak gebracht worden met wat peper en zout.
  4. Neem een paar erwtjes en stukjes wortel uit de pan Groente-Idee Hollands en steek deze in de gehaktballetjes als ogen en neus. De peterselie kan bovenin de gehaktbal gestoken worden, zodat het gezichtje compleet is. Serveer de gehaktballetjes samen met het Groente-Idee Holllands. Eet smakelijk!

Serveertips

Houd je van een romige saus, dan kun je een lepel mosterd of room aan het Groente-Idee Hollands toevoegen.