Hollandse vegetarische gehaktballen

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
Hollandse vegetarische gehaktballen

LET OP: Om de ballen te kunnen vormen moet het gehakt ontdooid zijn. Doe het gehakt in een schaal en zet op 180W voor 5 minuten in de magnetron of gebruik het ontdooiprogramma.

Gehakt niet opnieuw invriezen na ontdooiing.

 

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

1 verpakking Iglo Green Cuisine Vegetarisch Gehakt 
 [Edit text here]
4 beschuiten, verkruimeld 
1/2 kleine ui, zeer fijn gesnipperd 
2 eieren 
1 el ketjap manis 
1 el grove mosterd 
zout en peper naar smaak 
roomboter om in te bakken 

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten (behalve de boter) in een grote kom en kneed tot alles goed is vermengd. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Maak je handen nat en rol ballen van het gehakt. Voeg voor het beste resultaat een beetje olie toe aan het gehakt alvorens de ballen te rollen. 

  3. Verhit de boter in een braadpan op hoog vuur tot deze begint te bruinen. Leg de gehaktballen in de pan en bak ze op hoog vuur rondom bruin. 

  4. Zet het vuur wat lager en laat ze (afhankelijk van hun grootte) nog zo'n 10 tot 20 minuten sudderen tot ze in het midden gaar zijn. 

Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
Wees de eerste om uw mening te geven