Deel
Deel dit recept

Gnocchi met spinazie en tomatensaus

Gnocchi met spinazie-tomatensaus
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
2
Moeilijkheidsgraad
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
2
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 100 gram Iglo Spinazie à la Crème 170gr
    1
  • 200 gram gnocchi
  • 1 plakje parmaham
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel geraspte parmezaanse kaas
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 1 verpakking verse basilicum
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 1 potje nootmuskaat
  • zout
  • witte peper
  • 25 gram boter

Bereiding

  1. Snijd de tomaat in, overgiet het met kokend water en trek voorzichtig de schil eraf. Snijd het vervolgens in kleine blokjes.
  2. Snijd vervolgens ook een halve ui in kleine blokjes. Pers en snijd de knoflook fijn en fruit beide samen in de pan aan met wat boter.
  3. Snijd het plakje parmaham in kleine stukjes en voeg dit aan de inhoud van de pan toe.

  4. Doe de tomatenblokjes en de ontdooide spinazie in de pan. Laat alles bij een gemiddelde temperatuur ca. vijf minuten sudderen. Breng vervolgens op smaak met tomatenpuree, basilicum, balsamico, zout, peper en nootmuskaat.
  5. Breng ondertussen lichtgezouten water aan de kook en laat de gnocchi volgens de aanwijzingen kort garen.
  6. Laat de gnocchi uitdruppelen en doe het met de spinaziesaus op de borden. Strooi er wat geraspte parmezaanse kaas over en garneer met basilicumblaadjes.
Deel
Deel dit recept