Deel
Deel dit recept

Gevulde kalfsschnitzel rolletjes met Spinazie à la Crème en romige polenta

Gevulde kalfsschnitzel rolletjes
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 1 verpakking Iglo Spinazie à la Crème 750gr
    creme
  • 4 kalfsschnitzels (120-130 gram per stuk)
  • 8 dunne plakjes pancetta
  • 60 gram zongedroogde tomaten
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 150 gram maismeel
  • 100 ml melk
  • 80 gram boter
  • 50 gram slagroom
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 potje gemalen nootmuskaat
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Maak 300 ml groentebouillon volgens de gebruiksaanwijzing. Laat daarnaast de zongedroogde tomaten uitlekken en snijd ze grof. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Doe de Spinazie à la Crème in een pan en kook de spinazie met gesloten deksel op middelhoog vuur voor ongeveer 2 minuten. Roer regelmatig. Breng de spinazie op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  2. Plet de kalfsschnitzels, zodat het dunne lapjes vlees worden. Zorg dat ze niet te smal worden. Breng het vlees op smaak met zout en peper. Beleg vervolgens elke schnitzel met 2 plakjes pancetta, 15 gram zongedroogde tomaten en 1 eetlepel spinazie. Rol de kalfsschnitzels op en prik de rolletjes vast met een houten spiesje.
  3. Verhit de olie in een pan. Braad de kalfsschnitzel rolletjes ongeveer in 4 minuten rondom bruin. Haal de gevulde rolletjes uit de pan, maar laat de jus erin zitten. Voeg de boter toe aan de pan met jus en laat de boter smelten. Fruit hierin de ui en knoflook voor ongeveer 3 minuten. Voeg de kalfsschnitzelrolletjes weer toe aan de pan, samen met 5 eetlepels water. Laat alles met gesloten deksel voor 8 tot 10 minuten op hoog vuur garen.
  4. Maak vervolgens de polenta. Rasp de Parmezaanse kaas. Verhit een grote pan en doe hier de bouillon, melk, slagroom en 50 gram boter in. Roer het maismeel erdoor en breng het aan de kook. Laat het op laag vuur sudderen voor  5 tot 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout en roer de Parmezaanse kaas door de polenta.
  5. Verdeel de polenta, spinazie en gevulde kalfsschnitzels over vier borden. Eet smakelijk!
Deel
Deel dit recept