Deel
Deel dit recept

Aardappel-spinazie gratin met asperges en varkensfilet

Gratin van aardappelen en spinazie met asperges en varkensfilet
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

  • 1 verpakking Iglo Spinazie à la Crème 750gr
    creme
  • 600 gram aardappelen
  • 1 kilogram asperges
  • 600 gram varkensfilet
  • 100 gram Gouda kaas
  • 1 el mosterd
  • 2 el honing
  • 40 gram paneermeel
  • 1 tl suiker
  • 80 gram suiker
  • 3 el zonnebloemolie
  • gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Schil, was en halveer de aardappelen en kook ze voor ongeveer 15 minuten in gezouten water. Giet de aardappelen af en laat ze uitdampen. Bereid de iglo Spinazie à la Crème volgens de instructies op de verpakking. Breng de spinazie op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Was en schil ondertussen de asperges en snijd een stukje van de onderkant van de stelen af. Rasp de kaas.
  3. Meng de honing en mosterd. Verhit de olie in een grote pan en bak de varkensfilets rondom gaar in ongeveer 6 minuten. Haal het vlees uit de pan en marineer het met het honing-mosterd mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Doe de spinazie in een ovenschaal. Verdeel vervolgens de aardappelen over de spinazie en druk ze lichtjes aan. Bedek de aardappelen en spinazie met de geraspte kaas en het paneermeel en plaats de ovenschaal in de oven. Laat het garen voor ongeveer 15 minuten. Voeg na 8 minuten oventijd ook de varkensfilets toe. 
  4. Kook ondertussen de asperges voor ongeveer 10 tot 12 minuten in gezouten water. Smelt de boter in een kleine steelpan. Haal het gratin en vlees uit de oven. Laat het vlees, afgedekt met aluminiumfolie, voor 3 minuten afkoelen. Giet de asperges af en verdeel de gratin en asperges over vier borden. Schenk de boter over de asperges. Snijd het vlees in plakjes en verdeel over de borden. Eet smakelijk!
Deel
Deel dit recept