Deel
Deel dit recept

Ganzendij met balsamico-appel-rodekool en kastanjepuree

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
'
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
4
Aantal personen
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

Bereiding

  1. Braad de ganzendij kort aan in de pan.

  2. Breng vervolgens de bouillon samen met de soepgroente, een snufje zout en de laurierbladeren aan de kook in een grote pan. Voeg de gebraden ganzendijen hier aan toe en laat dit ca. 60 minuten koken.

  3. Verwarm de oven op de grillstand voor op 220 ℃. 

  4. Haal de ganzendijen uit de bouillon en leg deze in het midden van een ovenplaat onderin de oven. Laat deze ca. 40-45 minuten bruin braden.

  5. Verwarm intussen de rodekool met appeltjes samen met wat bessen of cranberry's in een pan.

  6. Leg de kastanjes in een pan en voeg hier zoveel water aan toe dan kastanjes iets bedekt zijn met water. Laat de kastanjes ca. 10-15 minuten licht koken. Daarna kunnen de kastanjes en het kookvocht gepureerd worden. Voeg hier vervolgens de slagroom, een snufje zout en een snufje peper aan toe.

  7. Haal met een mes het extra vet van de ganzendijen af. Vul een pan met wat balsamico, kersenjam of marmelade en wat overgebleven bouillon, en kook dit kort met een snufje zout, peper en speculaaskruiden. Serveer de ganzendijen samen met de balsamico saus, rodekool met appels en kastanjepuree op mooie borden. Eet smakelijk!

Deel
Deel dit recept