Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C en breng een pan gezouten water aan de kook. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd de komkommer, paprika’s en spitskool in dunne reepjes. Snijdt de koriander en munt fijn en de pinda’s grof.
Doe de gesneden groente samen in een kom, voeg 1 tl zout toe en masseer dit een paar minuten in.
Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten. Kook de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af, blus kort af met lauwwarm water en zet apart.
Meng intussen de sesamolie, sojasaus, 1 limoen (rasp & sap), 1 el vissaus en 0,5 el kristalsuiker, en roer tot de suiker is opgelost.
Doe de groente in een zeef en knijp het vocht eruit. Meng in een kom de rijstnoedels, groente, kruiden en de dressing. Kruimel als laatst de pinda’s eroverheen.
Voor de chilidipsaus hak je de knoflook en rode peper fijn. Meng dit met 2 à 3 el limoensap, 1 el vissaus en 0,5 el kristalsuiker en roer tot de suiker is opgelost. Proef en pas eventueel aan naar jouw smaak met meer limoen (zuur), suiker (zoet) of vissaus (zout).
Haal de vissticks uit de oven en verdeel over de borden samen met de Thaise noedelsalade. Serveer de chili-dipsaus ernaast. Eetsmakelijk!
Tip
Als je niet van koriander houdt, kun je die vervangen door basilicum of bladpeterselie.
Vind je de saus te sterk? Doe er een paar lepels water bij.