Thaise noedelsalade met vissticks

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Thaise noedelsalade met vissticks

Een heerlijke, frisse Thaise noedelsalade gecombineerd met krokante vissticks. Dip de vissticks in de zelfgemaakte Thaise chilidipsaus, genaamd Nam Pla Prik en geniet. Dit recept is tot stand gekomen met Eigen Huis en Tuin en wat is het lekker. Met deze noedelsalade zet je een gezond, snel en lekker gerecht op tafel, want alle beetjes helpen!

Wij zijn erg benieuwd wat jij ervan vindt! Laat dus vooral een review achter en geeft het recept een rating. 

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

200 gr 
platte rijstnoedels
1 
komkommer
2 
rode paprika's
1/2 
spitskool
2 tenen 
knoflook
1 
rode peper
50 gr 
gezouten pinda's
2 
limoenen
15 gr 
koriander
15 gr 
munt
0,5 el 
sesamolie
0,5 el 
sojasaus
1,5 el 
vissaus
1 el 
kristalsuiker
Zout 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en breng een pan gezouten water aan de kook. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd de komkommer, paprika’s en spitskool in dunne reepjes. Snijdt de koriander en munt fijn en de pinda’s grof.

  2. Doe de gesneden groente samen in een kom, voeg 1 tl zout toe en masseer dit een paar minuten in.

  3. Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten. Kook de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af, blus kort af met lauwwarm water en zet apart.

  4. Meng intussen de sesamolie, sojasaus, 1 limoen (rasp & sap), 1 el vissaus en 0,5 el kristalsuiker, en roer tot de suiker is opgelost.

  5. Doe de groente in een zeef en knijp het vocht eruit. Meng in een kom de rijstnoedels, groente, kruiden en de dressing. Kruimel als laatst de pinda’s eroverheen.

  6. Voor de chilidipsaus hak je de knoflook en rode peper fijn. Meng dit met 2 à 3 el limoensap, 1 el vissaus en 0,5 el kristalsuiker en roer tot de suiker is opgelost. Proef en pas eventueel aan naar jouw smaak met meer limoen (zuur), suiker (zoet) of vissaus (zout).

  7. Haal de vissticks uit de oven en verdeel over de borden samen met de Thaise noedelsalade. Serveer de chili-dipsaus ernaast. Eetsmakelijk!

Tip

Doe de chilidipsaus Nam Pla Prik over de noedelsalade.

Als je niet van koriander houdt, kun je die vervangen door basilicum of bladpeterselie.

Vind je de saus te sterk? Doe er een paar lepels water bij.

Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven