Ingrediënten
2 courgettes, eventueel gele courgette of courgette bloemen
400 gr spaghetti
50 gr Parmezaanse kaas
2 uien
6 tenen knoflook
100 ml olijfolie
Zout en peper, naar smaak
Bereiding
- Verwarm de over voor op 220°C.
- Pel en snij de twee uien in dunne ringen en de zes tenen knoflook in zo dun mogelijke plakjes. Verhit vervolgens olie in een pan en fruit daarin de uien en knoflook op zacht vuur voor ongeveer 10 minuten. Tot ze helemaal zacht zijn.
- Leg de lekkerbekjes op de bakplaat en bak 25 minuten.
- Rasp de courgette en voeg na 10 minuten toe aan de pan met uien en breng op smaak met zout en peper. Bak nog 20 minuten, tot de courgette helemaal zacht en gekarameliseerd is.
- Breng een pan met gezouten water aan de kook. Kook daarin de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Giet de spaghetti af, doe bij de courgettesaus in de pan en meng.
- Haal de lekkerbekjes uit de oven. Verdeel nu de pasta over de borden en leg de lekkerbekjes erop. Rasp er Parmezaanse kaas over en serveer, eventueel met decoratie van courgette bloemen.
Tip
Ook lekker te combineren met vissticks!
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Wees de eerste om uw mening te geven