Herfstige parelcouscoussalade met rösti vissticks

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

2 gele of rode bieten  
350 gr spruitjes 
2 winterpenen  
5 tenen knoflook 
3 uien  
75 ml olijfolie 
30 gr bladpeterselie 
350 gr parelcouscous 
1 citroen 
3 eetlepels tahin 
zout en peper, naar smaak 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Schil de wortel en bieten en snij ze in kleine blokjes. Halveer de spruitjes en plet de knoflook in zijn geheel met de zijkant van je mes. 
  3. Meng alle gesneden groenten en de geplette knoflook samen, breng op smaak met wat zout en peper en rooster 10 minuten in de oven. 
  4. Snijd de ui in dunne ringen en bak ze in 75 milliliter olie op middelhoog vuur. Zeef wanneer de uitjes goudbruin en knapperig zijn (15-20 minuten) de uien boven een kom om de uien-olie op te vangen en breng dit op smaak met wat zout.
  5. Kook ondertussen ook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet dit af en spoel af onder koud water.
  6. Leg de visstick rösti na 10 minuten bij de groenten op de bakplaat en bak dit nog 15 minuten. 
  7. Haal de groenten en vissticks uit de oven en verwijder de knoflook.
  8. Meng de geroosterde groenten en parelcouscous samen met de uien-olie, citroenrasp van 1 citroen, het sap van een halve citroen en gehakte peterselie. Breng op smaak met wat zout en peper.
  9. Meng als laatste de tahin met 50-100 ml water, het sap van de andere helft van de citroen en een snuf zout. Verdeel de couscoussalade over de borden en serveer met de vissticks en de tahin-citroendressing.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven