Ingrediënten
2 gele of rode bieten
350 gr spruitjes
2 winterpenen
5 tenen knoflook
3 uien
75 ml olijfolie
30 gr bladpeterselie
350 gr parelcouscous
1 citroen
3 eetlepels tahin
zout en peper, naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Schil de wortel en bieten en snij ze in kleine blokjes. Halveer de spruitjes en plet de knoflook in zijn geheel met de zijkant van je mes.
- Meng alle gesneden groenten en de geplette knoflook samen, breng op smaak met wat zout en peper en rooster 10 minuten in de oven.
- Snijd de ui in dunne ringen en bak ze in 75 milliliter olie op middelhoog vuur. Zeef wanneer de uitjes goudbruin en knapperig zijn (15-20 minuten) de uien boven een kom om de uien-olie op te vangen en breng dit op smaak met wat zout.
- Kook ondertussen ook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet dit af en spoel af onder koud water.
- Leg de visstick rösti na 10 minuten bij de groenten op de bakplaat en bak dit nog 15 minuten.
- Haal de groenten en vissticks uit de oven en verwijder de knoflook.
- Meng de geroosterde groenten en parelcouscous samen met de uien-olie, citroenrasp van 1 citroen, het sap van een halve citroen en gehakte peterselie. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Meng als laatste de tahin met 50-100 ml water, het sap van de andere helft van de citroen en een snuf zout. Verdeel de couscoussalade over de borden en serveer met de vissticks en de tahin-citroendressing.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Wees de eerste om uw mening te geven