Ingrediënten
400 gr tarwenoedels
1 spitskool
2 eetlepels miso
2 eetlepels roomboter
neutrale olie
4 tenen knoflook
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 230° C. Leg de Crispino's op de bakplaat en bak deze 20 minuten.
- Snijd daarna de spitskool in dunne repen en pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Verhit een scheut neutrale olie in een braadpan en fruit daarin de knoflook 1 minuut.
- Voeg daarna de spitskool toe en smoor de spitskool ongeveer 20 minuten met de deksel op de pan. Tot de kool helemaal zacht is. Blijf goed roeren zodat de kool niet aanbakt.
- Breng wanneer de Crispino's bijna klaar zijn, een pan water aan de kook met een snuf zout en kook hierin de noedels 1 minuut korter dan aangegeven op de verpakking.
- Doe op het laatste de miso bij de spitskool en bak kort mee. Giet de noedels af, maar hou 200 milliliter van het kookwater apart.
- Doe de noedels samen met het kookwater en de roomboter bij de spitskool in de pan en roer door. Snijd de Crispino's in stukken en verdeel dan de noedels over de kommen en leg de vis erop.
Tip
Serveer met een pittige saus voor een beetje meet pit en smaak. Dit kan sambal zijn, crispy chili olie maar ook een mildere chilisaus.
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Wees de eerste om uw mening te geven