Spinazie tortilla met chorizokruim 

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Spinazie tortilla met chorizokruim 

De Spaanse tortilla is een kenmerkend gerecht uit de Spaanse keuken. Deze Spaanse tortilla met spinazie is heerlijk in balans door de combinatie van ei, aardappel, spinazie en chorizo geserveerd met een frisse avocado-sinaasappelsalade. Dit recept is tot stand gekomen met Eigen Huis en Tuin en wat is het heerlijk! Elke dag weer een lekker, voedzaam en verantwoord gerecht op tafel, want alle beetjes helpen.
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

250 gr Iglo Spinazie 
Iglo Spinazie à la Crème 500 gram
200 gr chorizo 
1 kg vastkokende aardappels 
4 (bloed)sinaasappels 
2 eetrijpe avocado's 
6 eieren 
1 ui 
1 rode ui 
3 tenen knoflook 
2 el sherryazijn of rode wijnazijn 
Zwarte olijven zonder pit 
15 gr platte peterselie 
Chilivlokken 
Olijfolie 
Zout en peper 

Bereiding

  1.           Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak in een gietijzeren koekenpan zonder olie op laag vuur tot het vet eruit is gesmolten. Ontdooi de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing in een andere pan of in de magnetron. Snipper de ui en knoflook, en schil de aardappels. Snijdt of schaaf deze vervolgens in dunne plakjes. 

  2.           Zet het vuur van de chorizo iets hoger en bak de chorizo. Haal de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de ui en knoflook in dezelfde pan in de chorizo-olie 5 min, totdat de ui kleurt. Voeg de aardappels toe en gaar op laag vuur 5 tot 10 min, tot ze bijna gaar zijn en voeg dan de ontdooide spinazie toe.

  3.           Klop intussen de eieren op, hak 10 gr peterselie fijn en meng door de eieren. Breng op smaak met zout en peper. Giet het eiermengsel over de aardappels, dek de pan af en laat op laag vuur 15 tot 20 min bakken, zodat de aardappels gaar zijn en het ei gestold is.

  4. Schil ondertussen de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd wat peterselie fijn en de avocado in plakjes. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen. 
  5. Meng in een kom de azijn met 5 el olie en breng op smaak met zout en een snuf chili. Maak in een schaal de sinaasappel, olijven, peterselie en avocado aan met de dressing en verdeel de ui erover. 
  6. Kruimel de chorizo over de tortilla, snijd een stuk uit de tortilla met spinazie en serveer op een bord met de avocado-sinaasappelsalade ernaast. 
Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven