Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aardappels met schil in stukken en doe in één pan met gezouten water. Kook in 10 min gaar en giet de aardappels af.
Meng de olie met 1 tl komijn, 1 tl kurkuma, korianderpoeder, chilipoeder, mosterdzaad en een snuf zout en marineer de aardappels hierin. Spreid ze vervolgens uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze voor 30 minuten.
Snijdt de rode ui in ringen en meng met azijn, kristalsuiker en een snuf zout. Zet dit apart.
Rasp ¼ komkommer, doe deze in één schone theedoek en knijp het vocht eruit. Zet het vocht apart. Hak de koriander fijn en meng deze met de yoghurt, ½ tl komijn, ½ tl kurkuma en een snuf suiker, een snufje chilipoeder en zout. Doe er een beetje komkommerwater bij zodat het iets vloeibaarder wordt. Doe deze raita in een bakje.
Hussel de aardappelen op de ovenplaat en leg de Iglo lekkerbekjes erbij. Doe alles nog 20 min. in de oven.
Verwijder de zaadlijsten van één komkommer en de tomaten en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui, verwijder de zaadlijsten van de groene peper en hak deze fijn.. Rasp de limoenschil en knijp het limoensap eruit. Meng dit met de komkommer, tomaten, ui en groene peper. Breng op smaak met zout.
Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel het over de borden en serveer met de raita, kachumber salade en de ingemaakte uien. Eetsmakelijk!