Bombay aardappels met lekkerbekje

Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Bombay aardappels met lekkerbekje

Laat je keuken vullen met de heerlijke geuren van de Indiaanse keuken en maak Bombay aardappels met lekkerbekjes. Een gebalanceerd gerecht met Iglo lekkerbekjes, gekruide aardappels, een frisse kachumber salade en de Indiase yoghurtsaus ‘raita’. Dit recept is tot stand gekomen met Eigen Huis en Tuin en wat is het heerlijk! Elke dag weer een lekker, voedzaam en verantwoord gerecht op tafel, want alle beetjes helpen. 
  
Voorbereidingstijd
'
Bereidingstijd
'
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad

Ingrediënten

600 gr kruimige aardappels  
150 gr Griekse yoghurt 
1 rode ui 
1 ui 
1,25 komkommer 
4 tomaten 
1 groene peper 
1 limoen 
1,5 tl kurkumapoeder 
15 gr koriander 
1,5 tl komijnpoeder 
1 el kristalsuiker 
2 tl korianderpoeder 
1/4 tl chilipoeder 
1 tl mosterdzaad 
50 ml natuurazijn 
4 el olie 
Zout 

Bereiding

  1.          Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aardappels met schil in stukken en doe in één pan met gezouten water. Kook in 10 min gaar en giet de aardappels af.

  2.          Meng de olie met 1 tl komijn, 1 tl kurkuma, korianderpoeder, chilipoeder, mosterdzaad en een snuf zout en marineer de aardappels hierin. Spreid ze vervolgens uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze voor 30 minuten.

  3.          Snijdt de rode ui in ringen en meng met azijn, kristalsuiker en een snuf zout. Zet dit apart.

  4.          Rasp ¼ komkommer, doe deze in één schone theedoek en knijp het vocht eruit. Zet het vocht apart. Hak de koriander fijn en meng deze met de yoghurt, ½ tl komijn, ½ tl kurkuma en een snuf suiker, een snufje chilipoeder en zout. Doe er een beetje komkommerwater bij zodat het iets vloeibaarder wordt. Doe deze raita in een bakje.

  5.          Hussel de aardappelen op de ovenplaat en leg de Iglo lekkerbekjes erbij. Doe alles nog 20 min. in de oven. 

  6.          Verwijder de zaadlijsten van één komkommer en de tomaten en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui, verwijder de zaadlijsten van de groene peper en hak deze fijn.. Rasp de limoenschil en knijp het limoensap eruit. Meng dit met de komkommer, tomaten, ui en groene peper. Breng op smaak met zout. 

  7.          Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel het over de borden en serveer met de raita, kachumber salade en de ingemaakte uien. Eetsmakelijk!  

Wat onze consumenten denken
Een recensie schrijven
Uw gegevens
*
*
* Verplichte velden
Uw recensie
Beoordeel het recept
*
*
* Verplichte velden
Wees de eerste om uw mening te geven